Община Своге се присъединява към „Часът на Земята 2017″

март 23, 2017
By

EH2017_Digital-Banner_728x90Общинското ръководство за втора поредна година ще потъмни фасадата на сградата на общината и на Народно читалище „Градище 1907″ в знак на съпричастност с каузата на международната природозащитна организация WWF/ World Wildlife Fondation/. Деветото поредно издание на глобалната инициатива „Часът на Земята“ ще се проведе на 25-ти март 2017г., събота, от 20:30ч. до 21:30ч.
„Часът на Земята“ е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Апелираме към всички жители на общината да последват примера на общинското ръководство и за един час в съботната вечер да изключат електрозахранването в домовете си. В инициативата взимат участие над 170 държави и над 7000 града, правителства и представители на бизнеса. Само за няколко години тя успя да се превърне в най- мащабното мероприятие за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.
В България кампанията се провежда от 2009г. като всяка година участниците и привържениците на идеята за опазване на природата стават все повече. През 2016 година с широко сърце каузата прегърнаха 110 български града, сред които и Своге.
Вярваме, че с Ваша помощ „Часът на Земята“ ще продължи да вдъхновява българите да се стремят към бъдеще, в което да живеят в хармония с природата!

Share/Bookmark