април 11, 2017
By

DSC05461На 6.04.2017г. се проведе общинска викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ .Организатори на състезанието бяха Община Своге, Пътна полиция КАТ при РПУ-гр. Своге и със съдействието на СУ“Иван Вазов“-гр. Своге, както и всички имащи отношение към опазване на децата от транспортните произшествия. Общинското състезание се проведе с финансовата подкрепа на Община Своге . Официален представител на общинска администрация  и член на журито бе г-жа Николина Иванова- главен специалист „Образование“. “Монделийз България” ЕООД осигури сладки изделия за всички участници и гости в състезанието. Своето приветствие към участниците и гостите отправи началникът на РУ- Своге гл. инспектор Явор Владимиров, който пожела спортсменска надпревара и успешно представяне на всички. В провелата се общинска викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ взеха участие възпитаници от пет учебни заведения на територията на община Своге: СУ „Иван Вазов“- гр. Своге, ОУ „Елин Пелин“- с. Владо Тричков, ОУ „Отец Паисий“- с. Свидня, ОУ „Св. Иван Рилски“- с. Искрец и ОУ „Д-р Петър Берон“- с. Реброво.

По регламент състезанието протече в три кръга: викторина с 20 въпроса, подреждане на пъзели във формата на пътни знаци и майсторско управление на велосипед. Първите два кръга се проведоха в специалната мултимедийна зала в сградата на  РУ- Своге, създадена именно с цел провеждане на интерактивни занимания с подрастващите.

Под безкомпромисния поглед и професионална преценка на журито, председателствано от ст. инспектор Любомир Рангелов от сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР- София, средношколците премериха своите знания и подготовка по темата за пътната безопасност. Най- голям ентусиазъм предизвика последният кръг, в който състезателите имаха възможност да демонстрират своята концентрация и умения при управлението на велосипед по предварително обозначено трасе. Той се проведе в спортната зала на СУ „Иван Вазов“.

След оспорвана битка, придружена с много емоции и спортен адреналин, победител в общинското състезание стана отборът на домакините от СУ „Иван Вазов“- гр. Своге. На второ място се класира отборът от с. Искрец, а бронзови медалисти станаха връстниците им от с. Свидня. Четвърти се класираха учениците от с. Владо Тричков, следвани от отбора на с. Реброво.

На призьорите бяха връчени купи и медали, а всички състезатели получиха и индивидуални предметни награди.

Share/Bookmark