Грандиозен финал на „Празници на хляба“ 2017

май 15, 2017
By

18452610_10209437763120692_430470826_oЗа втора поредна година Община Своге организира фестивала  „Празници на хляба“. Финалът се проведе на 13.05.2017г. на площада в град Своге.

Спектакълът започна с изпълнение на мажоретния състав към НЧ „Градище 1907“- гр. Своге.  Специални гости бяха инж. Юлия Панджерова – част от журито на “Bake off: най-сладкото състезание“ и старши учител в „Софийска професионалнагимназия по туризъм“, доц.  д-р Ася Панджерова – директор на Център за Професионално Обучение „Хотелиерска лига“, Ангелина Ангелова – административен директор на сдружение „Маринела“ , Петър Николов – главен готвач на хотел „Маринела“ и госпожа Добринка Вацанова, част от екипа на шеф Иван Манчев. Те заедно с д-р Андрей Маринков имаха тежката задача да определят победителите.

Финалът се проведе в два кръга – първо журито оцени участниците от град Своге и излъчи победителя – Мадлена Божилова. Тя заедно  с останалите финалисти от Своге – Александър Янев, Иванка Кръстанова, Радослава Иванова, се бориха с победителите от селата във втория кръг на финала. Всички единадесет ученици заедно с учителския колектив от Професионална гимназия „Велизар Пеев“  , които се състезаваха на финала получиха специална награда на журито – демонстрационен семинар и двуседмично обучение в Италия.

Насладихме се на страхотното музикално изпълнение на Антония Маркова, след което започна церемонията по награждаване. Всички участници получиха награди от месокомбинат „Петрохан“ – луксозна серия месни деликатеси и грамоти за участие. Георги от село  Свидня получи специална награда –„Ваучер за участие в сладкарски Мастър клас“. Петя Петрова от село Реброво получи „Ваучер за двама за зимен сезон 2017/ 2018г. в хотел Пампорово“. Г-жа Юлия Панджерова връчи трето място на Анета Иванова от село Искрец и второ място на Миглена Цветкова от село Реброво, които получиха специално изработени статуетки и парични награди, осигурени от Община Своге.  Специални награди за най-атрактивно представяне бяха връчени на Драга Борисова от с.Миланово и Йорданка от село гара Лакатник, а за най-добър вкус бе наградена Иванка Кръстанова от град Своге. Голямата титла „Майстор на замесването на обредни хлябове“ бе връчена на Мадлена Божилова, която спечели и специална награда за най-добър външен вид. Александър Янев, един от най-младите участници, получи възможността да отиде на семинар и обучение в Италия, заедно с учениците от Професионална гимназия „Велизар Пеев“ .

Програмата завърши с дегустации на питките, традиционни български хора и много снимки. Благодарим на всички, които присъстваха на празника и се забавляваха заедно с нас!
Финалът беше отразен от  от Българска национална телевизия, Телевизия Скат, Канал 3, Телевизия „Враца“, Радио София, Радио FM+, Nbox.

Материалът е предоствен на Община Своге от Елица Борисова – ученичка от Професионална гимназия „Велизар Пеев“.

Nbox    БНТ    СКАТ   

Share/Bookmark