Усилена подготовка за първия учебен ден и кампанията „Да изчистим България заедно”

септември 14, 2017
By

CleanBG_logo_2017_no_dateВъв връзка с подготовката на oбщина Своге за поредното участие в кампанията „Да изчистим България заедно” 2017г., Ви съобщаваме, че местата, които са определени за почистване в гр.Своге са следните:

  • Еко пътека „Трите бора”;
  • Градски стадион и дига на р. Искър;
  • Товарна гара гр. Своге;
  • кв. Зли дол;
  • тротоари, градинки и междублокови пространства

Отново призоваваме гражданите  и гостите на oбщина Своге да вземат активно участие и с общи усилия да направим града ни по–чист.

Информация относно организираните акции в селата може да намерите в кметствата на населените места, като приоритет ще бъдат нерегламентираните сметища, почистване на деретата, почистване около главните пътища, екопътеките в с. Бов и с. Гара Лакатник, площади.

Тази година Община Своге има още един партньор в кампанията – Туристическият холдинг „Виктория Груп“, които подсигуриха чували, ръкавици и необходима техника.

DSC_0226Паралелно с това вървят и последни ремонти и подготвителни дейности в училищата и детските градини от oбщината, свързани с първия учебен ден. Извършва се ремонт на детските градини в с.Гара Бов, кв. Дренов, гр. Своге  и ДГ „Калина Малина” – гр.Своге, както и ремонта на покрива на основното училище в с.Реброво, на началното училище в кв.Дренов и ремонт на  училището в с. Церово.

След извършен оглед се освежават и пешеходните пътеки пред училища и детски градини.

Усилено се реконструират ул. Просвета и ул. Ал. Вутимски, гр. Своге.

Във връзка с огромния проблем на жителите на с. Луково с водохващането на селото, oбщината е отделила 28 000 лв. за изграждането на допълнително водохващане и събирателна шахта.

Share/Bookmark