„Да изчистим България заедно“ в гр.Своге

септември 19, 2017
By

IMG_20170916_113439За седма поредна година Община Своге взе участие в инициатива на BTV  „Да изчистим България заедно”. В инициативата взеха участие над 300 доброволци – жители на общината, служители на общинската администрация, Център за обществена подкрепа, Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване, учители и ученици .

След като всички получиха чували и ръкавици осигурени от Общината, се отправиха към предварително определените места за почистване. За района на сп.Ромча и кв. Голяма лъка, с. Владо Тричков бяха осигурени багер и камион за почистване на нерегламентирани сметища.

Бяха обходени и почистени районите около жп.гарата в град Своге, Екопътека „Трите бора” от кв. Бобковица до градския стадион, както и нерегламентирани сметища, тротоари и градинки в населените места от общината. Учениците от ОУ „Иван Вазов” и ПГ ”Велизар Пеев” и техните класни ръководители почистиха пистите на градския стадион, както и района около него.

Село Свидня също се включи в инициативата „Да изчистим България“ 2017. Кметът на селото г-н Емил Василев прегърна идеята с широки обятия и обедини около нея малки и големи. Така, в съботния ден от 09:00ч. до 4:00ч. беше изчистен центъра на Свидня, бяха почистени всички алеи и градинки. Най- младите ентусиасти и доброволци в почистването бяха Венелин Рангелов на 10 години и Денислав Янакиев на 9 години. Адмирации и благодарности на всички жители на село Свидня, които с готовност и на драго сърце се включиха в акцията и посветиха почивния си ден на това собственото им населено място да изглежда още по- чисто и приятно. Боклукът беше събран в чували и извозен от сметопочистващата фирма.

prediАкцията приключи със събрани и извозени 11 тона отпадъци.

Община Своге изказва своята благодарност към всички доброволци включили се в инициативата и към Туристически холдинг „Виктория груп”, който подсигури необходимите чували, ръкавици, техника и транспорт за провеждане на инициативата.

ОБЩИНА СВОГЕ

Share/Bookmark