Нина Копринджийска – заместник-кмет на община Своге – с отличие „Добрият пример“ 2017

ноември 29, 2017
By

24171580_10214937975069029_1705750604_nНина Копринджийска, заместник -кмет на община Своге е един от носителите на „Добрият пример“2017 за личности. Тя бе номинирана за активната си работа и лично участие в популяризирането на община Своге като атрактивна туристическа дестинация. Госпожа Копринджийска е отличена в категорията „Инициатива в полза на обществото“. Вчера, на церемония в Божурище, наградата бе официално връчена. Заместник- кметът с ресор култура, туризъм и социални дейности изказа благодарности на организаторите на събитието като сподели, че призът е за целия екип, работил по организацията и провеждането на културно- туристическите мероприятия на територията на Община Своге през последните две години. Госпожа Копринджийска направи презентация на присъстващи и гости, в която изложи успешните събития, реализирани от Община Своге и проведени под патронажа на кмета на общината г-н Емил Иванов. Тя отбеляза, че една от основните цели в политиката на общинското ръководство от 2015 година насам е превръщането на община Своге в атрактивна дестинация за приключенски туризъм и отдих. Ето защо 2016г. и 2017г. бяха белязани от провеждането на редица мероприятия, които предизвикаха огромен интерес, както от страна на свогенци, туристи от всички краища на България, така и от страна на местни, регионални n1и национални медии. Екип от съмишленици работи усилено за цялостната организация и осъществяването на фестивалите „Арт Екстрийм“, „Празници на хляба“ и „Джуренец Куест“, които за  кратко време успяха да се утвърдят като събития с изключително важно значение за културния живот в общината и успяха да привлекат значителен брой туристи и гости. Доказателство за „добрият пример“ на общината  несъмнено е и признанието на съседните общини на запад от София и по- специално община Ботевград, че Община Своге се е превърнала във вдъхновителка за бъдещи идеи в културно и туристическо отношение и е пример за общинска администрация, провеждаща добра социална политика и работеща в полза на обществото и гражданите.
Освен Нина Копринджийска, на церемонията бяха отличени и други свогенци: Методи Младенов  – председател на НЧ „Светлина-1896“, село Бов. Участва активно в организирането на всички местни културни, образователни и информационни дейности. С организаторските си умения, с упоритостта си и увереността си допринася за развитието на селището и превръща читалището в истински съхранител на традиционните български добродетели в категория „Инициатива в полза на обществото“; Клуб „Под Ръбъ“ освен със спелеоложката  дейност и откриването на най-дълбоката пещера в България „Колкина дупка“, те са номинирани и за инициативите си за пролетно почистване в района на село Церово; Станчо Атанасов  – директор на професионална гимназия „Велизар Пеев“, град Своге, за приноса си в реализацията на устойчив модел на образование на бъдещи кадри за електрическата мобилност в категория „Значим принос в развитието на културата и образованието“.
„Добрият пример на запад от София“ се провежда за втора поредна година.Тазгодишното издание е под патронажа на евродепутата Ева Майдел. Темата на настоящото издание на ключовото за региона събитие бе „Положителен имидж и перспективи за развитие на региона на запад от София“, като акцента в дискусионния форум бяха туристическите възможности, публично-частното партньорство и корпоративната социална отговорност в подкрепа на местната икономика и общество. В рамките на събитието, освен личности, бяха отличени и компании и неправителствени организации с активни програми и принос в развитието на региона. Специални награди получиха и журналистите и медиите, които системно отразяват и подкрепят добрите новини и инициативи в общините Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница.

Благодарствено писмо от Еспресо Медия

Share/Bookmark