Община Своге почете патронния празник на ОУ „Елин Пелин “ – с.Владо Тричков

декември 4, 2017
By

20171130_100013На 30.11.2017 г. Основно училище „Елин Пелин “- село Владо Тричков празнува своя патронен празник. Празникът бе открит с приветствие към ученици и гости от г-жа  Таня Сърчелиева – директор на училището. Специални гости бяха г-жа Николина  Иванова –  експерт „Образование“ в Община Своге, Кремена Петрова- директор на Основно училище „Д-р Петър Берон“- село Реброво, ученици от 1-ви клас със своя класен ръководител Анелия Василева, треньори от  Спортен клуб „София“ и родители. Гостите от спортен клуб „София“ бяха организирали занимателни спортни игри, като победителите в състезанията получиха грамоти и медали.  В училището за 2017-2018 г. по проект „Твоят час“ работят  три клуба, които  се включиха с представителни изяви за празника.

Клуб „Приказен свят“ с ръководител Елисавета Василева представи на гости и ученици творчеството на Елин Пелин в стихове и проза.  В клуба са записани ученици от 1-ви и 2ри клас.

Клуб „Празничен календар“ с  ръководител Марияна Радославова има за задача да изучава празници, традиции и обичаи от родния край. В клуба членуват ученици от 3-ти и 4-ти клас. Рая Захариева от 3-ти клас е дете със специални образователни потребности/СОП/, но активно се включи и в спортните състезания и в изявата на клуба.

Клуб „Здрави и весели деца“ с ръководител Таня Сърчелиева представи по атрактивен начин плодовете и зеленчуците на нашата трапеза и билките от нашия край, които всяко дете трябва да познава.

Share