Община Своге и Посолство Монголия почетоха Тодоровден

февруари 27, 2018
By

20180224_111623Съботният ден на 24-ти февруари 2018 година в община Своге бе белязан от честването на Тодоровден. По традиция всяка година общинското ръководство организира конни надбягвания в село Зимевица. Кушията се провежда под патронажа на посолството на Монголия в Република България. Почетен гост бе Първият секретар на посолството г-жа Тувшин, която поздрави присъстващите с празника и благодари на общинското ръководство за дългогодишната съвместна работа и изключително партньорство.  Госпожа Тувшин поднесе на победителя в конните състезания купа и медал, осигурени от монголското посолство. Заедно с нея кушията уважиха и семейството на Н. Пр. г-н Дашжамц Батсайхан- неговата съпруга и майка. Самият посланик беше възпрепятстван да присъства.

  Представители на общинското ръководство бяха заместник- кметовете инж. Георги Петков и г-жа Нина Копринджийска, които връчиха на първия секретар на монголското посолство специално изработен подарък. Състезанието премина с много добро настроение, смях и положителни емоции. В кръга с конете на трето място се класира Краси Раденков, на второ- Георги Иванов, а големият победител в кушията в тазгодишния Тодоровден е Станислав Пешев. При надбягванията с магарета на златната стълбичка се изкачи Евгени Христов с магарето Гошко светкавицата. Всички участници получиха грамоти за участието си. На класиралите се на 1-во, 2-ро и 3-то място бяха осигурени парични награди, купи и медали от община Своге. Всички животни пък получиха фураж като награда за участието си в състезанието. За доброто настроение на всички се грижеха невероятните танцьори от „Лакатски фурии“ и самодейния състав към НЧ „Народна култура 1954”- село Владо Тричков.

Конните състезания в Община Своге бяха отразени от Канал 3 и предаването Патарински Лайв, които бяха и специални гости на мероприятието. 

Share/Bookmark