Нова придобивка в с. Владо Тричков

октомври 9, 2018
By

P1070310Политиката на Общината е във всяко село и квартал да има детска и спортна площадка

На мястото на дере и нерегламентирано сметище в кв. Клисура на с. Владо Тричков вече има детска площадка. В деня на откриването й – 6 октомври, тя бе пълна с деца и техните родители, които не можеха да се нарадват на зеления килим от свежа трева, люлките и  шарената пързалка. Само в този квартал – втори по големина в селото, растат над 40 деца, а тази площадка е първата и досега – единствена. В близост е построена и красива беседка, с асфалтиран подход към нея.

След отслужения от отец Росен Андонов водосвет инж. Валентин Михайлов – зам.-кмет на общината, Георги Петков – зам.-кмет  и кметът на селото Иван Николов прерязаха лентата.

– Площадката е направена  със средства от общинския бюджет – каза в своето поздравление  инж. Михайлов. – Първо трябваше да се изчисти, да се направи отводняване и да се подравни мястото, после да се асфалтира. Силно се надявам хората да я пазят и поддържат. В този квартал  виждам много млади хора и ние сме длъжни да отговорим на техните желания и потребности.

Тази година основна задача на Общината бе да направим максимален брой  спортни и детски площадки и такива вече има в големите села. Това е политиката на Община Своге – във всяко населено място, във всеки квартал  да има детска и спортна площадка.

Кметът  Иван Николов  в приветствието си каза, че тази придобивка  е дългогодишна мечта на жителите на селото. Той пожела на площадката непрекъснато да се чува детски смях.

Желанието на местните жители да има място, където децата им да играят, пролича и от думите на Венцислав, който, макар и трудно подвижен, заедно със своя внук поддържа монтираните съоръжения и полива тревата. Искрено  радвайки се на развълнуваните деца, той обеща да продължи да се грижи за  площадката.

Всички присъстващи бяха поздравени с прекрасни хора от танцовия състав „От малки до големи” към читалището в селото.

Цвета Порязова

Share