Над 100 деца от Своге научиха как да сортират отпадъците и да ги събират разделно

DSC_0591Приказните герои на „Екопак България“ зарадваха децата от детските градини в града с подаръци и пъстър куклен театър

Над 100 деца от всички детски градини в Своге участваха в кукленото шоу в залата при читалище „Градище 1907“. Те пяха, танцуваха и се забавляваха с приказните герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. Заедно те се учиха защо е важно за събираме разделно и как да го правим всеки ден, за да могат отпадъците да бъдат рециклирани.  Всички деца получиха подаръци – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.

DSC_0631Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ в Своге бе второто от серията представления в рамките на пролетното турне на „Театър на приказката – София“ по инициатива на „Екопак България“ и в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча.

“Научих колко вредят на Земята боклуците и как да не я замърсяваме”, със звънко гласче заяви след спектакъла 5-годишнита Борислава. А Алекси, на 6 г. издекламира: „Хартията се слага в синия контейнер, пластмасата и металът – в жълтия, а стъклото – в зеления“.

DSC_0597Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки, които хората изхвърлят в цветните контейнери.

„Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове за пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 6000 деца на възраст от 4 до 8 години. 

„Екопак България“ АД е най-голямата в страната Организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки, която инвестира в образователни инициативи, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за  природата.

„Екопак България“ обслужва население от 2,57 млн. души в  83 общини, в които са разположени 17425 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи инсталации.

Share