Владо Тричков с двоен празник на 11 май

Селото чества 65 години от създаването на НЧ „Народна култура 1954” и 90 години ОУ „Елин Пелин”. Празникът стартира с презентация, представена от г-жа Таня Сърчалиева- директор на ОУ ”Елин Пелин”, която запозна гостите с историята на учебното заведение и напомни за учителите, оставили дълбоки следи в съзнанието на поколения възпитаници на училището. С гордост представи успехите на бивши и настоящи ученици. Поздравления по случай големия юбилей отправиха някогашни преподаватели, сред които г-жа Никулка Петровска и г-жа Илийка Сърчалиева. Присъстваха ученици, гости, медии. Присъстващите имаха възможност да се запознаят и с историята на читалището и неговата дейност през годините. Поздравителен адрес отправи г-жа Снежанка Колева – председател на читалище „Искра-1928” – с. Реброво.

Пред параклис „Св. Архангел Михаил“  тържествен водосвет извърши отец Росен Андонов. Последва обръщение от кмета на с. Владо Тричков г-н Иван Николов, който изрази своята почит и благодарност към учителите и читалищните дейци и поздрави всички за празника.

Представител на общинското ръководство  бе заместник- кметът г-жа Нина Копринджийска. От името на кмета на Община Своге г-н Емил Иванов, тя връчи подаръци на учениците и самодейците от читалището. Участие в празненството взеха и най-малките възпитаници на училището. Програмата завърши с веселие и изява на местния танцов състав „От малки до големи”.

Share