Децата на Своге – нашата гордост

април 17, 2013
By

Най – добър читател

На 16.04.2013 година в градската библиотека на читалище „Градище-1907” в гр. Своге се проведе открит урок, в който взеха участие учениците от IV А  клас на СОУ „Иван Вазов” гр. Своге. /http://www.sou-svoge.com/ Учениците разказаха как са посетили за пръв път библиотеката и са станали нейни читатели. Споделиха за своите любими автори и прочетени книги, как и колко старателно попълват своите читателски дневници. Оказа се, че голяма част от тях обичат да четат и това е едно любимо тяхно занимание. С помощта на класната си ръководителка Ваня Петкова те си припомниха за различни състезания и инициативи, посветени на книгите. Изиграха една игра, наречена „Остави всичко и чети”. / За 5 минути всички взеха най-близо стоящата книга до тях и прочетоха част от нея. На някои толкова им хареса, че после си я взеха да  я прочетат у дома J./ Част от учениците участваха в конкура „Читателска щафета 3 Мини”, организиран от Detskiknigi@com. / Трябваше да прочетат поне 3 книги от американската авторка Бевърли Клиъри и да се изпрати попълнен формуляр./ Очакваме скоро да получим заслужените награди. Тези, които бяха прочели най-много книги получиха грамоти „Най-добър читател” и малко подаръче. Учениците благодариха за топлото посрещане в читалището и за чудесното отношение, което имат към тях всички работещи там. За награда четящите четвъртокласници участваха в инициативата на читалище „Градище” да се направи препис на „История славянобългарска”.  С голямо желание, много вълнение и гордост преписаха кратки откъси от историята. На тръгване, учениците отново благодариха и обещаха, че ще останат все така активни читатели, тъй като са осъзнали колко много са научили и продължават да учат от книгите.

ОЩЕ ЕДНО ДЕТЕ ОТ СВОГЕ НИ ДАДЕ ПОВОД ДА СЕ ГОРДЕЕМ С УЧАСТИЕТО МУ  НА              ВТОРА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА „ЗНАМ И МОГА“ ГР. СИЛИСТРА

На 29 и 30 март 2013 година в град Силистра се проведе  ВТОРАТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА „ЗНАМ И МОГА“  за учениците от четвърти клас. В нея взеха участие класираните на I-во място в областния кръг. Ученикът с най – добър резултат за София област бе ГЕОРГИ ДАНАИЛОВ ГОРАНОВ от IV б клас на СОУ „Иван Вазов“ – гр. Своге. http://www.sou-svoge.com/Той се представи достойно и на националния кръг в гр. Силистра, като зае осмо място от всичките 33-ма участника в олимпиадата. Награден бе с грамота за участие и много други предметни награди. И не само това – Геогри намери много нови приятели от цяла България, а неговият IVб клас и класният ръководител и преподавател г-жа Илиана Георгиева го посрещнаха с голяма  радост и вълнение и са много горди от неговите постижения. Пожелават му още по–големи успехи, много късмет и сбъдване на мечтите му.

Share