Президентът на „Хартата на европейските малки общини“ г-н Бой Шолц посети Своге

На 01.02.2020г. кметът на Община Своге г-н Емил Иванов прие делегация от гр. Еш, Община Хаарен, Кралство Нидерландия. Визитата на Президента г-н Бой Шолц и секретаря г-жа Хестър Биненджик бе във връзка с кандидатурата на нашата община за членство в Хартата.  На състоялата се среща делегацията представи организацията и нейните основни цели и задачи. На гостите бе презентирана Община Своге.

Членството ни в Хартата подлежи на одобрение от всички членове през лятото на 2020г. След гласуването Община Своге ще бъде единствената община от Република България, която ще бъде пълноправен член.

Хартата на европейските малки общини е основана преди 30 години в град Сизе, Франция като е съставена от по една община от всяка държава- членка на Европейския съюз. Целта на сдружението е насърчаване на сътрудничеството и комуникацията между жителите на държавите-членки на Европейския съюз и други страни.

В програмата на двудневната среща, гостите посетиха администрацията на Община Своге, фабриката за производство на шоколадови изделия „Монделийз Интернешънъл“- гр. Своге и Осеновалашкия манастир „Седемте престола“, както и няколко туристически забележителности.

Share