Центърът за обществена подкрепа в Своге навърши една година

януари 22, 2015
By

CIMG5456На 21 януари се навърши точно една година от отварянето на Центъра за обществена подкрепа в град Своге. Годишнината бе отбелязана със специално тържество, организирано отCIMG5453 служителите и децата от Центъра, съвместно с Община Своге. Официални гости бяха – CIMG5440кметът на общината инж. Жоро Цветков, заместник-кметовете Ренета Кръстанова и Юлиян Асенов, секретарят Мая Ташунова, началник отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“-Своге Диана Илиева, директори на училища и детски градини на територията на община Своге, както и много граждани. Специални гости бяха и служителите от ЦОП-гр. Долна баня, който работи в партньорство с ЦОП-Своге.

CIMG5435Най-напред, дошлите до уважат събитието, бяха поканени да разгледат  изложбата от произведения на CIMG5460изкуството, сътворени от ръцете на децата, посещаващи Центъра за обществена подкрепа. След това гостите се насочиха към заседателната зала на ПГ „Велизар Пеев“, където се проведе официалната част на тържеството.

 

CIMG5462Кметът на община Своге инж. Жоро Цветков поздрави екипа на ЦОП-Своге с приветствено  слово, в което подчерта: „Изминалата една година показа колко е важно една община да има такъв Център. Работата с деца в риск и опазването на техния живот, психика и здраве са сред приоритетите на социалната политика на нашата община”.CIMG5464

Поздравително слово произнесе и директорът на ЦОП-Долна баня г-жа Милена Мачканова.

 


CIMG5471Директорът на ЦОП-Своге г-жа Богдана Йорданова представи кратка презентация за дейността на Центъра през изминалата една година, илюстрирана със слайд-шоу на стената.

 

Последва музикално-артистична програма, в която взеха участие децата от вокална група „Шоко бон-бон“ към НЧ „Градище 1907“ и децата от Центъра заCIMG5469 обществена CIMG5477подкрепа-Своге, които рецитираха стихове на поетесата Калина Малина, която е патрон на Центъра, и в чиято къща се намира той.CIMG5438

CIMG5481Накрая, под звуците на „Честит рожден ден на теб“, беше запалена свещичката върху красивата торта, осигурена от Община Своге.CIMG5489

После децата от Центъра се събраха в двора на гимназията, където заедно с кмета инж. Жоро Цветков, пуснаха разноцветни балони във въздуха, с посланието Центърът да продължава да бъде все така притегателно място за тях, както досега.


CIMG5493Накрая всички, и участници, и гости, се почерпиха на специално организиран за случая коктейл, подготвен от сръчните ръце на учениците от специалност „Кетъринг“ на ПГ „Велизар Пеев“.

 

 

Годишен отчет на Центъра за обществена подкрепа – Своге за 2014 г.

Слайдшоу презентация

Share/Bookmark