Откриване на спортна площадка в с. Гара Бов

На 15.09.2020 г. в с. Гара Бов, община Своге, заедно с откриването на новата учебна година, в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, бе осветена и въведена в експлоатация  нова спортна площадка.

На събитието присъстваха: зам.-кметът на Община Своге – инж. Валентин Михайлов, кметът на с. Гара Бов – Марио Вутов, кметът на с. Бов – Георги Петков, мл. експерт образование при Община Своге – Николина Иванова, директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Людмил Грозданов, директорът на детска градина в с. Гара Бов – Цветомира Димитрова,  учители, родители и жители на селото.

Събитието бе открито с водосвет за здраве. Непосредствено след извършването му  директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ приветства присъстващите, пожела на всички деца да бъдат много здрави и да постигнат много успехи през новата учебна 2020-2021 година. Благодари на зам.-кмета на Община Своге – инж. Валентин Михайлов за отпуснатите средства  за изграждането на това спортно игрище, което ще бъде от ползва за всички жители на селото. Също така  призова младите хора да бъдат отговорни за опазването му. Инж. Валентин Михайлов поздрави учителите, децата, родителите и всички присъстващи на събитието. Пожела им здраве, една успешна, ползотворна учебна година и да се радват на новото спортно съоръжение. Обърна внимание на това, че Общината изпълнява своята програма и ще продължи да го прави с реализирането на редица строително-ремонтни дейности. Спомена, че предстои изграждането на ново спортно игрище в двора на начален етап при СУ “Иван Вазов“, гр. Своге. Изрази надежда, че жителите на с. Гара Бов ще се включат в ежегодните турнири по футбол, провеждани на територията на община Своге, като за тази цел ще използват новата спортна площадка, която отговаря на всички изисквания. Също така увери директорката на детската градина в с. Гара Бов – Цветомира Димитрова в това, че ще бъдат отпуснати средства за ремонтиране на помещение, което ще бъде използвано за задоволяване на нуждите на децата. В детската градина са записани 18 деца, на възраст от 2 го 6 г. Те също ще имат възможността да провеждат своите занимания на игрището.Инж. Валентин Михайлов заедно с директора на училището откриха спортната площадка,  като символично прерязаха лентов трибагреник.

Събралите се деца, а също така и други жители на селото й се насладиха на като поиграха футбол.