Танцовият състав на с. Миланово завоюва златен медал от Балканския шампионат по фолклор

Въпреки дългото прекъсване на фолклорните фестивали и изключително малкото репетиции, породени от епидемиологичната обстановка, танцовият състав „Миланово“ при НЧ „Пробуда-1927г.“, с. Миланово, община Своге  доказа своя професионализъм на сцената на проведения в гр. Хисаря – Балкански шампионат по фолклор „Жива вода“.  Те завоюваха две престижни награди – златен медал в раздел „Автентични хора“ и специален Диплом за приемственост между поколенията и съществен принос в съхраняването и разпространението на фолклора.

Организатор на фестивала е Европейската асоциация на фолклорните фестивали – ЕАФФ, чиито колективен член от миналата година е и танцовият състав „Миланово“. След отличното си представяне, танцьорите започват активна подготовка след като съставът получи препоръка за участие и в Световния шампионат „World folk 2021” , който ще се проведе през м. август в гр. Несебър.

Кметът на Община Своге – г-н Емил Иванов поздравява ТС „Миланово“ за успеха и спечелените отличия и им пожелава попътен вятър и успех в световната надпревара!