С богата програма Своге отбеляза своя празник

Традиционно свогенци отбелязват празника на града на Петровден, превърнал се в традиция и празненство. Приветствие по случай празника, от името на кмета на община Своге г-н Емил Иванов,  направи зам.-кмета  – инж. Валентин Михайлов.

Официални гости бяха г-н Петър Новиседлак, кмет на побратимения на Своге град Ступава, Република Словакия и представители на общинското ръководство.

По случай празника на града в деловодството на община Своге пристигнаха поздравителни адреси от: Президента на Република България, г-н Румен Радев; Министър-председателя на Република България, г-н Стефан Янев; г-н Даниел Панов – Председател на УС и г-жа Силвия Георгиева – Изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в Република България; г-жа Силвия Георгиева – Изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в Република България; Управителния съвет на Асоциация на българските градове и региони, инж. Емануил Манолов – Кмет на община Павликени и г-жа Янка Такева – Председател на Синдикат на българските учители.

Младата спортна надежда, вице-европейския шампион и сребърен медалист  Деян Павлин по олимпийско таекуондо от местният отбор „Кондор 2000“, беше награден с плакет на община Своге и спортен екип от г–жа Нина Копринджийска.

Кулминация на празненството, организирано от община Своге, бе Празничният концерт, който посрещна жители и гости на Централния площад. Концертът бе открит от певицата Вили Рай. Магията на българската фолклорна песен, красотата и таланта й, спечели сърцата на публиката.  Рок бандата  „АРТ РОК БЕНД“ със замах покачиха градуса на настроението на празничната сцена. Неповторимите Емилия и Фики Сторадо, бяха специални гости на празника. Емоционалната вечер завърши с красива заря.

Своге възтържествува! Своге добави още една година към своята 57 – ма годишна история!

Фото кредит: Ален Порязов