Възобновена традиция – „Планинско Своге“ 2021

След 10 годишно прекъсване, на 07 и 08.08.2021 г., се проведе кръг от рали шампионата на Българска федерация по автомобилизъм по трасето Церово – Заселе. Инициативата за възобновената традиция е на кмета на община Своге – г-н Емил Иванов. Организатори на ралито бяха Българска федерация по автомобилизъм, Автомотор тийм и Община Своге.
 
Приветствие към състезателите и гостите на проявата, от името на кмета на общината, поднесе г-н Илия Богданов – заместник-кмет на Община Своге. В краткото си слово той подчерта ангажираността на общината към развитието на всички спортове и пожела безаварийно и безинцидентно състезание.
В двудневната проява взеха участие 32 екипажа от различни градове на страната. И в двата дни състезанието протече при много добра организация и осигурена безопасност на трасето. Стартът и награждаването бе на градски площад Своге.
 
Победител в генералното класиране стана Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX). Пилотът на АСК „ЛВ – Авто Рейсинг Тийм“ бе безапелационен, записвайки три топ времена и в трите си излизания по трасето.