Спорт за здравето на нашите деца!

Kmet-s-Vesela-Lecheva

По покана на кмета г-н Емил Иванов, Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе гост в Своге в рамките на местната инициатива „Спортът за здравето на нашите деца“. На срещата г-н Иванов обсъди с г-жа Лечева подобряване на съществуващите политики за развитието на спорта на общинско ниво и предстоящото изпълнение на изграждането и обновяването  на спортно игрище за футбол и баскетбол, находящо се СУ „Иван Вазов“. Бюджетът за него е вече одобрен от Министерството на младежта и спорта. 
 
Посещението на министър Лечева продължи в  Професионална гимназия „Велизар Пеев“, където се проведе разговор с училищното ръководство и ученици. Обсъдиха се възможностите за спорт, като извънкласно занимание и състоянието на спортната база. Тя наблюдава демонстрации по футбол и фитнес, а ученици с успехи от престижни състезания по таекуондо проведоха тренировка, демонстрираха част от своите умения и поднесоха подаръци от името на училището.

“Поздравявам ви за вашите успехи. Пожелавам ви да сбъднете мечтите си и да се качите на олимпийския връх”, обърна се Лечева към състезателите. 

Срещите на г-жа Лечева продължиха в СУ „Иван Вазов“, където се запозна с условията за спорт. Тя обяви, че ремонтът на игрището за баскетбол и футбол ще се осъществи в най-кратки срокове.

“За успеха на държавата в спорта не е важен броят на медалите от големи първенства, а броят на спортуващите млади хора и възможностите, които общините и държавата може да им предоставят. В краткия ми мандат като служебен министър искам да обърна внимание на това, че спортът трябва да е сред приоритетните теми, да имаме реални измерители, по които да се оценява физическата пригодност, защото това е важна част от здравето на нацията“, коментира Весела Лечева.