Изпълнени важни строителни обекти в община Своге

ул.Мак

На прага на зимата Община Своге, заедно със строителните фирми, полагат сериозни усилия за завършване на важни строителни обекти в общината. От няколко години улица “Мак” в гр. Своге бе обещана на жителите и въпреки трудностите по нейната реконструкция и корекцията на дерето, тя вече е асфалтирана. Има малко довършителни работи, които ще бъдат направени преди да завали снега.

Водопровод

Поради многобройните запитвания за реконструкцията на магистралния водопровод Искрец – Своге, с радост ще докладвам, че работата е свършена, трасето е преместено и има течаща вода към града и селата. Остана да бъде положена изолацията на тръбата. Обектът ще бъде предаден предсрочно.

 

В тази връзка също предсрочно беше предаден обектът – “Реконструкция на мост в мах. Ромча”. Основният ремонт, както и асфалтирането в двете посоки, е готово и жителите на общината могат Мост Ромчаспокойно да се придвижват в района. Благодаря на фирмите за търпението по изграждането на строителните обекти и се надявам всички запланувани дейности и сключени договори за строителство, да бъдат изпълнени до края на годината, качествено и в срок.

Така работим “every day” през миналата година. Сега нещо оптимистично за плановете на Общината през следващата година: в момента се провежда обществената поръчка за обект “Реконструкция на водопроводна, канализационна и улична мрежа в град Своге”.

Надявам се месец Март този важен обект да бъде стартиран. Ще бъдат реконструирани изцяло с подменена водопроводна и канализационна система улиците: “Соколов камък”, “Здравец”, “Любен Каравелов”, “Васил Левски”, “Христо Смирненски”, които представляват първи етап от проекта. По този начин и след изграждането на обекта, ще бъдат сведени до минимум авариите и проблемите с водопровода в централната градска част.

С уважение: инж. В. Михайлов – зам.-кмет на Община Своге