Първа копка по проект “Изграждане и рехабилитация на канализационната и водоснабдителна мрежа на град Своге”

Първа копка

На 04.09.2023г. бе направена първа копка по проект “Изграждане и рехабилитация на канализационната и водоснабдителна мрежа на град Своге”. На церемонията присъстваха инж. Валентин Михайлов – зам.-кмет на Община Своге, представители на “Нивелстрой” – строителната фирма, която ще извърши ремонта –  и Проектантът – в лицето на Лавиния Митрофанова. Бе отслужен и тържествен водосвет.

Важно е да се отбележи, че от 3-ти септември, Община Своге, съвместно с КАТ към РУ Своге, въведе временна организация за движение в района на пазара (улицата), като бяха указани и обходни маршрути.

В своето поздравление инж. Валентин Михайлов  отбеляза, че следващата година град Своге ще празнува 60- годишнина от обявяването си за град и че градът заслужава изграждането на водоснабдителна, канализационна и улична мрежа. Срокът за изпълнение на проекта е съобразен с най-важното – празника Петровден, като очакванията са СМР да бъдат завършени в дотогава.

Инж. Валентин Михайлов отправи призив към всички съграждани: „Искам заедно да отстраняваме всеки проблем, къща по къща, улица по улица и нека аз да бъда отговорен, но строително монтажните дейности да са извършени качествено и в срок. Моля за разбиране, като Ви пожелавам здраве и Ви каня на 15-ти да се видим в обновените детски градини и училища в община Своге“