Поздравителен адрес по случай Първия учебен ден

Първи учебен ден

На 15-ти септември всяка година звънът на училищния звънец вълнува малки и големи с необикновена сила. Трудно намираме най-хубавите думи, за да изразим трепета и емоциите си от срещата в училище с приятели и учители.  Нека това радостно вълнение да ви съпътства и направи живота ви усмихнат и слънчев, мечтите ви – смели, постъпките – разумни.

Скъпи първокласници,

Вашият първи учебен ден е начало на едно вълнуващо пътешествие, което не винаги ще прилича на приказка, не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и полезно. Доверете се на вашия първи учител, защото той знае посоката и ще ви води по пътя на познанието, ще ви подкрепя и ще ви окуражава!

Скъпи ученици,

Бъдете любознателни и смели в преследване на мечтите си! Отворете умовете си за науката и приемете неоценимата помощ на своите учители и родители!

Уважаеми родители,

Бъдете до своите деца по пътя на израстването им като знаещи и можещи хора, поощрявайте любопитството им, подкрепяйте ги и им покажете,  че знанието е ценност!

Уважаеми учители,

Носите на плещите си най-големия и отговорен товар – не само да образовате учениците си, но и да ги подкрепяте в трудностите, които ще срещнат в училище и в живота. Да ги убедите, че знанието и науката са мъдрост, която винаги дава своите плодове.

Честит първи учебен ден!

Пожелавам на всички ползотворна и успешна учебна година!

ЕМИЛ ИВАНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА СВОГЕ  

15 септември 2023 година