Детска градина „Приказен свят“ с. Церово – приказна и нова

DG CerovoНа 11.10.2023г. беше открита новата сграда на ДГ „Приказен свят“ – с. Церово. 

Гости на събитието бяха заместник-кмета на Общината – инж. Валентин Михайлов, Анита Асенова – гл. счетоводител, Виктория Георгиева – директор на детската градина, служители от отдел „Строителство“ и „Образование“ в Община Своге, както и много учители, родители, и бивши възпитаници. 

Празникът започна с тържествена програма от децата в детската градина, извършен бе и празничен водосвет.

От името на кмета на община Своге г-н Емил Иванов, инж. Михайлов поздрави присъстващите с новата модерна, просторна и съобразена със всички съвременни  изисквания сграда. Благодарение на успешно изпълнения проект от Общината, ще бъде увеличен капацитета на градината и ще се осигури възможност за приемане и обучение на още деца в съвременни и модерни условия.

Инж. Михайлов подчерта, че с новата сграда не се изчерпват дейностите, свързани с кандидатстване и работа по проекти. Очаква се още през м. октомври  да започне процедура по кандидатстване по Програма на МОН за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища /2024 – 2026/ за включване и на други детски градини. Валентин Михайлов отправи поздрав към екипа на детската градина за доброто сътрудничеството и координация, защото съвместната работа е в името на децата, за да се чувстват щастливи и спокойни, защото те са най-ценното богатство на общината.

Новата сграда на детската градина е изцяло готова за своите  възпитаници, които с интерес, любопитство и задоволство я разгледаха. Специален подарък за малките беше торта с името на детската градина, която инж. Михайлов поднесе на малчуганите. Децата получиха и подаръци от Кмета на общината – Г-н Емил Иванов, както и от  директорите на общинските детски градини, и от гостите на празника.

С новата придобивка най-щастливи от всички бяха децата, които с много вълнение бяха въведени от своите учители в новата сграда и разпределени в новите помещения по групи, където с голяма радост получиха подаръците си.