инж. Валентин Михайлов: Общината продължава да работи при зимни условия

КметствоХубавото време даде възможност основни проблеми да бъдат решени веднага след изборите. Бяха ремонтирани основно сградите на кметствата в селата Батулия и Луково. Продължават с пълна сила строително монтажните дейности в кметството на с. Миланово. Освен ремонтите на кметството, ремонтирахме помещението за медицински кабинет, младежкия клуб и изложбената зала. Предстои официално откриване на 3-ти март.

ДГВъпреки трудностите и без да се затварят, бяха ремонтирани детските градини в селата Гара Лакатник, Свидня, Гара Бов и част от  ДГ „Калина Малина“ в гр. Своге. Започна и ремонтът на ДГ „Ал. Вутимски“ в гр. Своге, като ще бъде направен ремонт на покрива на основната сграда, фасадата, терасите и кухнята. Завършен окончателно е и пенсионерският клуб в с. Гара Бов, които ще бъде предаден на пенсионерите официално на 1-ви март. Още един път искам да помоля гражданите от центъра – улиците Соколов камък, Здравец, Васил Левски и Любен Каравелов, да проявят търпение при извършването на строително монтажните дейности. След подмяна на водопровода и канализацията, предстои изцяло подменяне на пътната настилка, тротоарите, като постепенно ще започнат да се асфалтират улиците в това каре.

КладенецВажно е да уведомим жителите на с. Владо Тричков, мах. „Клисура“, както и жителите на центъра, че предстои изграждане на допълнително водоснабдяване от тръбен кладенец, което ще реши проблема с водоснабдяването в най-ниската част на живеещите в с. Владо Тричков, като системата ще бъде допълнена с около 2л. вода в секунда. В момента тече обществена поръчка, предстои сключване на договор и от месец март, по най-бързия начин, започва израждането и строително-монтажните дейности.

ОбходОт днес 19.02.2024г., на изхода на гр. Своге по ул. Република, започват укрепителни дейности по изпълнение на проекта „Укрепване на свлачище кв. Старо село“. Общината, съгласувано с КАТ, е предвидила обходен маршрут през ул. Староселска. Разбирам, че ще има транспортни проблеми, но хората трябва да предвидят няколко минути повече при пътуване. Укрепването на този участък ще продължи два месеца с краен срок до 20-ти април. Има създадена кризисна група, която веднага да разрешава създали се проблемни ситуации. При такива, хората могат да позвънят на моя телефон или на оперативния дежурен в Община Своге.

Стадион-мостСъщо така трябва да предупредя всички хора, живеещи в кв. Бобковица, служителите на Градски стадион Своге, както и разхождащите се граждани по екопътека “Трите бора”, че на 26.02.2024г. ще бъде затворен мостът за основен ремонт. Неговата конструкция ще бъде изцяло подменена с желязна, ще бъдат ремонтирани и подходите. Предвижда се целият ремонт да бъде направен в рамките на два месеца. И тук сме осигурили обходни маршрути през кварталите Дренов, Бранчовица и желенския мост.

Още един път искам да се извиня за причиненото неудобство на гражданите и гостите на Общината, но няма друг начин тези обекти да бъдат завършени.

Утре – 20.02.2024г., ще бъде открит физкултурният салон в ОУ „Васил Левски“ с. Церово. Основният ремонт беше извършен в края на предходния мандат на Кмета на община Своге – г-н Емил Иванов.

БюджетНа 16.02.2024г. беше приет бюджета на Община Своге с амбициозна капиталова програма за 2024г., която да подготви града за своята 60-годишнина. Предвид създадените неудобства, всеки месец ще правя месечен отчет на обектите описани по-горе, за да можем да спазим сроковете, както и да ги изградим качествено.

Всеки е добре дошъл в администрацията на Общината, за да представи своите идеи и да поговорим за добруването на нашият град.

Заедно можем повече!

С уважение,

инж. Валентин Михайлов – ЗА Кмет на Община Своге