ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ГОСПОДИН ЕМИЛ ИВАНОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА СВОГЕ!

СвогеУважаеми съграждани, гости  и приятели,

Имам честта и удоволствието от свое име и от името на ръководството на Общинска администрация – град Своге, да Ви поздравя по повод празника на нашия град – Петровден! Днешният празник е особен, защото е в юбилейната 60-та година от обявяването на Своге за град – град, опазил културно-историческото си наследство, съхранил паметта на миналото, дишащ и здраво стъпил в настоящето и отправил смело поглед към бъдещето.

Водени от мисълта, че истинската ценност на един град са неговите жители, аз и моят екип работим отговорно и целеустремено във всички сфери на обществено – икономическия живот. Аз се гордея и имам повод за самочувствие, че ние, свогенци, сме съхранили уникалната красота, с която природата ни е дарила, занаятите, самобитните обичаи и традиции! Гордост, която трябва и ще завещаем и предадем на децата ни.

Обръщам се специално към младите хора на Своге – Мили млади хора, очакват Ви бъдещи успехи, светли пътища, по които да следвате мечтите си, ясни и слънчеви дни, през които с дръзновение да създавате и  сбъдвате своите желания. Вярвайте в своето настояще тук, градете своето бъдеще тук, слушайте и гледайте със сърцата си, бъдете отговорни и искрени, готови за достигане на високи върхове. Съхранете своя устрем, желание за реализация и стремеж към усъвършенстване, да създадете модерен и развиващ се Своге.

Позволете ми, в този празничен ден да отправя благодарност към хората, които с успехите си градят бъдещето, обогатяват културния фонд на града и добавят артистичност в забързания ритъм на съвремието с творения в областта на изкуството, високи резултати в науката и спорта и пишат всеки ден съвременната история на Своге. Благодаря на всички Вас, защото всеки ден с труд, усърдие и воля работите за добра кауза!

Уважаеми съграждани, нека в тези нелеки времена, с разбирателство, взаимна подкрепа и единство да продължаваме да вървим напред, с надежда за обновление да постигаме амбициозни цели, които да утвърждават град Своге като населено място, допринасящо за икономическия и социален напредък на жителите си, региона и страната ни!

Да продължим с нестихващо вдъхновение да работим и да допринасяме за развитието на града ни. Водени от стремежа да превърнем Своге в още по-красиво и по-привлекателно място, късче от Рая на Искърскoто дефиле, да работим със сърце и душа, да вярваме в своите способности, да градим с достойнство, ентусиазъм и позитивизъм!

На всички Вас пожелавам мир, вяра и благоденствие, чисти мисли и общополезни дела, за да пребъдем! Бъдете благословени!

Нека светите Първовърховни Апостоли Петър и Павел ни закрилят и ни носят здраве, сила и благополучие! Честит празник!

Емил Иванов

Кмет на община Своге