Откриване на учебната година в СОУ „Иван Вазов”

DSC07204Новата учебна година започна и за учениците от СОУ „Иван Вазов” в Своге. Гости на откриването бяха – вр.и.д. кмет на община Своге инж. Георги Петков, г-жа Татяна Гюзелева – старши експерт „Природни науки и DSC07186екология” от  Регионален инспекторат-София регион, г-жа Людмила Петрова – председател на училищното настоятелство на СОУ „Иван Вазов”, бивши учители, родители и близки на учениците.

DSC07191Традиционният водосвет за здраве и успех беше направен от протойерей Любомир Пешев, а учениците бяха поздравени, освен от официалните гости, и от майка на първокласник. Прочетен бе и поздравителен адрес от министъра на образованието г-жа Румяна Коларова.

Майка на второкласник призова присъстващите да се включат, ако желаят, в обявената преди седмица от шуменски учители акция „ПодариDSC07217 надежда вместо цвете”, като по този начин се помогне на бедстващите ни сънародници от наводненията през изминалото лято. В двете сгради на училището ще бъдат поставени дарителски кутии, които ще останат там до края на седмицата, а средствата от тях ще бъдат преведени по сметка на БЧК.

DSC07194Дъждът не попречи на доброто настроение и всички ученици, особено малките първокласници, бяха много въодушевени от това, че пристъпват прага на училището. Учениците от 12 клас ритуално връчиха на първокласниците Ключа на знанието, а те от своя страна положиха клетва да се учат много, да станатDSC07209 добри хора и да бъдат гордост за родителите си и за родното училище.

Накрая инж. Георги Петков удари училищния звънец и откри учебната година.