Посланикът на Република Словакия посети Своге

CIMG4957Посланикът на Република Словакия у нас Н.Пр. Мариан Якубоци посети днес Своге. Той бе придружен от своя първи секретар и съветник по икономическитеCIMG4967 въпроси г-н Томас Бичан и отговорникът по протокола и преводач г-жа Татяна Вайсова.

Тяхното работно посещение включваше срещи с директора на „Монделийз България“ЕООД-Своге, г-н Милан Пиньос, който е словак, и с изпълнителния директор и член на управителния съвет на „Графобал България“АД-Своге – г-н Петер Хлавач.

След проведените срещи с директорите двете предприятия, словашката делегация посети и Община Своге, където бе посрещната от вр.и.д. кмет на общината инж. Георги Петков, зам.кмета – г-жа Ренета Кръстанова и секретаря – г-жа Мая Ташунова.

CIMG4961Срещата премина в топла приятелска атмосфера, като Н.Пр. г-н Якубоци не скри задоволството си от доброто сътрудничество между Община Своге и двете CIMG4958предприятия, особено с „Графобал“АД, което е изцяло словашка инвестиция. Доволен и от факта, че град Своге е побратимен с гр. Ступава, Словакия, и че тук, на място,  е бил посрещнат толкова сърдечно и приятелски, Посланикът сподели на шега, че оттук нататък ще нарича нашия район Словашката долина.

Кметът и Посланикът размениха взаимни обещания за по-нататъшно ползотворно сътрудничество в областта на бизнеса и инвестициите, а също и в областта на туризма и културните изяви.