Поетесата Надя Попова е лауреат на петото издание на литературния конкурс „Александър Вутимски“ в Своге

P1020722На 30-ти август, в конферентната зала на народно читалище „Градище 1907“, се проведе за пети път церемонията по връчването на литературната награда на името на местния забележителен поет Александър Вутимски, с която се отбеляза и 97 години от рождението му. Конкурсът се организира от ръководството на Община Своге, съвместно със Съюза на българските P1020703писатели и градското читалище на всеки две години. За своята десетгодишна история, той се утвърди като престижен форум, който дава възможност на организаторите да отличат постиженията на видни български поети и писатели.
Церемонията по награждаването на победителите бе открита в 17.30 часа от г-н Димитър Христов от Съюза на българските писатели. Думата беше дадена на заместник-кмета г-жа Нина Копринджийска, която изказа радостта си от възможността да P1020725работи заедно с представители на СБП и поздрави гостите от името на кмета на Община Своге – г-н Емил Иванов. В тържествената програма участие взеха децата от подготвителната група на ОДЗ „Александър Вутимски“- град Своге, които рецитираха стихотворение на поета.

Тазгодишният лауреат на литературния конкурс  е поетесата Надя Попова – не само поет, но и доказан професионалист в сферата на писменото слово. Тя е главен редактор на вестник „Словото днес“ и преводач. Тя бе определена за носител на престижната литературната награда, посветена на името на Александър Вутимски от жури в състав: г-жа Благовеста Касабова – председател и членове – Анибал Радичев, Никола Николов, Анита Ангелова и Людмила Петрова. Г-жа Попова беше удостоена със специално изработен плакет, грамота и парична награда, осигурени от Община Своге.

P1020734В края на програмата бяха положени цветя и венци на паметника на видния свогенец, поета Вутимски, в центъра на град Своге.

В Община Своге, по случай тазгодишната церемония по връчването на наградата на името на Вутимски и честването на 97 години от рождението на поета, пристигна поздравителен адрес от г-жа Росица Иванова – областен управител на Софийска област.

Поздравителен-адресСвоге

Share