Неземната Стоянка Мутафова покори и Своге

Постановката „Госпожа Стихийно бедствие” бе представена на сцената на НЧ „Градище” от 19.00 ч. на 17 юли. Пред пълен салон, преливащ от възторжена публика, Стоянка Мутафова доказа за пореден път, че титлата гранд-дама на българския театър е напълно заслужена, но дори и тя е недостатъчна да илюстрира висотата на нейния дух и грандиозния й талант. Още с появяването си на сцената тя бе посрещната с бурни и дълго нестихващи аплодисменти, а първата й реплика буквално взриви залата – наелектризирана от дългоочакваната среща  с голямата актриса. Великолепната игра на Стоянка и нейните колеги Адриана Андреева и Николай Атанасов – Шуши прикова вниманието на публиката от първата до последната минута на спектакъла. А финалът наистина беше зашеметяващ – танцуващата актриса успя да извика сълзи в очите на всички с магнетичното си сценично присъствие и безрезервно себеотдаване. Аплодисментите дълго огласяха залата, а публиката стоеше на крака, изразявайки почитта си към тази велика и достойна жена.

                След края на представлението хората имаха възмоността да си закупят книгата „Стоянка Мутафова – госпожа Стихийно бедствие”, написана от нейната дъщеря Мария Грубешлиева. Актрисата даде автографи върху книгата на всички, които пожелаха и след това се сбогува със Своге.

                Срещата със Стоянка Мутафова ще се помни дълго, защото тя е от малкото българи, които наистина могат да бъдат наречени национално богатство. Благодарим ти, Стоянке! Бъди ни жива и здрава!