НФА “Филип Кутев” изправи на крака свогенската публика

CIMG3165Блестящо представяне направи НФА „Филип Кутев” на сцената на народно читалище  „Градище-1907” вчера. Съчетание от талант, майсторство, красота и безупречен вкус – ансамбълът е една от националните гордости на България. Благодарим ви, приятели! За нас беше чест, че ни гостувахте!

Националният ансамбъл за народни песни и танциCIMG3167 “ФИЛИП КУТЕВ” е създаден през 1951 година. Още от самото начало той е сформиран като професионален състав. Първите скромни, но талантливи млади певци, танцьори и музиканти са постъпили в ансамбъла след сериозен CIMG3175подбор на специално проведения национален конкурс. Наред със своя артистичен талант те носят и несметното фолклорно богатство на своите родни места. Всичко останало като теория, организация и т.н. се добавя от Ансамбъла и благодарение на това, той се превръща в една престижна школа за сценично фолклорно изкуство, каквато е и до сега. Основател и CIMG3184главен художествен ръководител на ансамбъла е големият български композитор Филип Кутев ( 1903 – 1982 ), един от най-добрите познавачи на българската народна музика.

CIMG3207Днес ансамбълът разнася красотата на родния фолклор по всички краища на света. Всяка нова сценична изява е празник, очакван с нетърпение и копнеж, с предчувствие за едно неповторимо изживяване.

Официален сайт на ансамбъла: www.philipkoutev.com