Десет Елени и един Спас отпразнуваха имен ден в клуб „Доверие”

CIMG6521Клуб „Доверие” организира празнично тържество за своите именници навръх Спасовден и св.св. Константин и Елена. Измежду членовете на клуба има десет жени с името Елена и един мъж с името Спас. В тяхна чест, а и по повод 10-годишнината от основаването на клуб „Доверие”, неуморната и енергична председателка на управителния съвет г-жа Милка Георгиева беше подготвила букет от събития за светлия празник – две изложби, картинна и приложна, кафе-театър, както и почерпка за своите членове и гости в края на вечерта.CIMG6512

Картинната изложба се състоеше от произведения на Петрана Гергова – художничка, поетеса и певица в хор „Сезони” към НЧ „Градище 1907”. Три от Елените от клуба, а и още няколко от другите членове, също CIMG6517пеят в хор „Сезони”. Изложбата от  произведения на приложното изкуство беше на авторката Таня Игнатова от София.

 

 

Основното събитие на празничната вечер беше спектакълът „Земетръс” на режисьоркатаCIMG6528 Василка Йорданова, по едноименната пиеса от Илко Иларионов. Актьорите от читалище „Природа и наука 1938” София – театър-студио „Вселената на човека”, с художествен ръководител Александър Хаджихристов, представиха съдбите на три сестри, завъртяни сред протуберансите на времето. Бягство и завръщане, любов и раздяла, подозрения, обвинения и прошка…Дълбок душевен трус, разместил  натрупванията от раздялата, за да намерят трите сестри отново пътя една към друга.

CIMG6515Гости на тържеството бяха и пенсионери от клуб „Искър” от кв. „Курило” в гр. Нови Искър, с които клуб „Доверие” има дългогодишно сътрудничество.

Специален гост беше и Александра Стефанова (93 г.), която освен почетен гражданин на Своге е и първият радиожурналист в нашия град – създател на местната радио-точка.