Своге празнува

P1260007На 16 декември Своге „заблестя“ с коледните и новогодишни надежди на множеството хора, дошли на площада пред  НЧ „Градище 1907“, за да се потопят в празничния  дух, с който градът ще живее през следващите дни.

Началото на „обратното броене“ за запалването на светлините на градската елха даде заместник-кметът на Община Своге, господин Христо Йовов, който поздрави жителите на общината и им пожела здраве, късмет  и доброта.

P1260004Господин Йовов разряза и станалата традиция коледна торта, изработена от възпитаниците на ПГ „Велизар Пеев“ и техните преподаватели.  Началото на тази благотворителна традиция – децата на общината да приготвят вкусното изкушение преди Коледа, е поставено преди 12 години от тогавашния и днешен кмет на Община Своге, господин Емил Иванов.  Тази година торта достигна юбилейните 20 метра и бе изработена и декорирана от виртуозните сладкари с обич, надежди и вяра в доброто.

Много коледен дух имаше и в произведенията на малките художници отP1260018 Школата по изобразително изкуство, с ръководител госпожа Невяна Кирилова. За четиринайста  година те представиха своите творби пред публика. Освен на голям интерес, малките художници се радваха и на първите си продадени творби.

С тези първи изяви Община Своге постави началото на празничните дни за града и общината.