“Пробег за мир” в община Своге

Maraton1На 22.05.2016г. през община Своге ще премине международният лекоатлетически световен пробег за мир. Международният екип и българският отбор ще влязат в град Своге около 10:20ч.( входа от град София). Те ще преминат разстоянието до площада на града, където ще бъдат тържествено посрещнати от представители на общинското ръководство, неправителствени организации и граждани. Световният пробег е щафета, която има за цел да насърчи съпричастността между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят.

В Европа международният отбор от бегачи ще пренесе през 34-те страни на стария континент горящ факел – символ на стремежа на хората към разбирателство и хармония. Факелът ще премине и през повече от 70 страни по цял свят.
Основател на Пробега за мир е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой (1931 – 2007). Той е вярвал, че спортът е мощно средство за изграждане на по-хармоничен и единен свят. От 2005 до 2012 г. спортната проява се провежда като Световен пробег на хармонията. Пробегът се организира от Шри Чинмой Маратон Тим- международен спортен клуб, който провежда най-разнообразни спортни прояви по цял свят.

Не пропускайте да посетите това впечатляващо събитие и да подкрепите с присъствието си идеята за приятелство и разбирателство между народите.