Празник на Математиката в ОУ “Васил Левски” – с. Церово

Празник математикаПриказни замъци с геометрични фигури и тела, викторина, забавни задачи, гости, награди, емоции.  Така  ОУ  „Васил Левски”- с. Церово отбеляза за поредна година  Денят на числото „ПИ“.

В празника се включиха и учениците от ОУ „Христо Ботев”-гара Лакатник. Ученици от двете училища изработиха проекти на тема „Приказен свят с геометрични фигури и тела”.  Замъци, крепости и приказни къщички предизвикаха журито повече от 2 часа да търси паралелепипеди, призми, конуси, пирамиди, сфери, триъгълници, окръжности, за да излъчи най-добрите. Краен резултат: 3 трети места, 2 втори, 1 първо, 1 специална награда на журито, 3 допълнителни награди за прецизност и 1 за тематичност.

В същинското математическо състезание в надпреварата между ученици от 5, 6 и 7 клас на ОУ “Васил Левски” – първо място спечели отборът на шестокласниците. 

Математическия  празник уважиха и г-жа Нина Копринджийска – заместник-кмет на община Своге, Николина Иванова – мл. експерт Образование, Мая Христова – служител в Кметство – с. Церово и Христина Георгиева – секретар-библиотекар в НЧ „Христо Ботев“-с. Церово.  

Г-жа Копринджийска връчи на подаръци за двете училища от името на Кмета на Общината – г-н Емил Иванов с поздрав и пожелание към участниците да продължават да обичат математиката и да превърнат празника в общинско съревнование на знаещи и можещи млади математици.